V Kině Petrohradská jsme 17. října představili znělku 25. ročníku Mezipatra, kterou pro nás vytvořila režisérka Lenka Karaka. Znělku najdete také na našich sociálních sítích a dosyta si ji budete moci vychutnat na všech festivalových projekcích. A možná ji zahlédnete i v televizi!

Ústřední motiv tvoří sedm barev duhy, která je symbolem queer tematiky. „Červená, oranžová, žlutá, zelená, modrá, indigo, fialová. Žádná z barev ve znělce nechybí a každé jsem věnovala jeden obraz, v němž nějakým způsobem dominuje,“ vysvětluje Lenka Karaka.

„Obyčejné“ výjevy, ať už je to nanášení make-upu před zrcadlem, věšení prádla nebo fotbalový zápas, ozvláštňují rozmanité postavy a také efekt pookénkového vrstvení. „Postavy tak vidíme ve vzrůstajících vrstvách, což poukazuje na nejednoznačnost naší vlastní tělesné formy, naší historie, a možnost sebe sama vnímat jako entitu, která nemá pevné hranice a která se svobodně pohybuje v prostoru,“ říká režisérka.

Každá scéna se stává střípkem v mozaice různorodých možností sebevyjádření, dohromady zároveň vytvářejí určitou jednotu: „Svět, ve kterém je nám dobře. Ať už jsme kdokoli.“

Námět a režie: Lenka Karaka
Kamera: Petr Racek
Produkce: Tomáš Frost 
Střih: Simona Donovalová
Asistent kamery: Jan Staniczek
Asistent produkce: Alžběta Urbanová
Hudba: Aid Kid
Zvuk (postpro): Jáchym Vanc
Světla: Lukáš Masák
Set design: Luciana Kvapilová
Efekty: Martin Dušek
Make-up: Rachel Markušová

FaLang translation system by Faboba