Queer filmový festival Mezipatra uvádí program Identita ve městě, který proběhne v rámci Prague Pride od 5. do 9. srpna. Navštivte večerní promítání skvělých filmů a zúčastněte se zajímavých diskuzí v prostorách Baden Baden a Vlny Štvanice. Přijďte s námi diskutovat, bavit se, užívat si léta, a hlavně si připomenout nezapomenutelnou atmosféru Mezipater. 

Vstupné na diskuze je zdarma, na filmy se platí dobrovolné vstupné. Diskuse začínají vždy v 19:00, pub kvíz v 18:00, filmy promítáme od 21:00. Všechny projekce jsou English-friendly


PONDĚLÍ (5. 8. 2024)

Queer Pub Quiz (eng) - 18:00
Vlny Štvanice
Queer pub quiz letos oslaví 9. výročí a vy můžete být u toho! Na kvíz s otázkami z queer historie a popkultury se mohou hlásit týmy od dvou do pěti lidí. Akcí vás provede one and only Melancholia Blackbile. Přihlašování týmů probíhá buď předem online zde, nebo i na místě před začátkem akce a vše probíhá v anglickém jazyce.

European Shorts - Fresh and Queer
Baden Baden
To nejlepší z evropské tvorby co se v posledních letech na Mezipatrech urodilo! Připojte se k nám a zažijte ty nejsilnější a nejzábavnější příběhy pestrého spektra hrdinů*nek.

dsc09233 optimized


ÚTERÝ (6. 8. 2024)

Zachrání nás Gen Z? / Will Gen-Z save us? (cz)
Baden Baden
Jaká je generace mladých queer aktivistů a aktivistek? Týká se jejich aktivismus jen práv LGBTQ+ osob nebo bojují i za práva dalších marginalizovaných skupin? O tom budeme diskutovat s Janou Myšákovou (ona), jednou ze zakladatelek Safe spacu - feministického queer knihkupectví, a také s levicovým a environmentálním aktivistou Petrem Doubravským (on).

Ohňostroje / Fireworks / Stranizza d'amuri
Baden Baden
Láska tak čistá a nevinná, jako ji milujeme ze Srdcerváčů, rozkvétá v horkém létě roku 1982 i mezi dvěma mladými Italy. Situaci jim však komplikuje silně homofobní prostředí sicilského městečka.


STŘEDA (7. 8. 2024)

Postavení queer žen ve vězení (cz)
Vlny Štvanice
Kateřina Nedbálková (ona) je česká socioložka působící na Masarykově univerzitě. Ve svém bádání se dlouhodobě věnuje tématům genderu, vězeňství a třídního rozdělení. V roce 2006 vydala knihu Spoutaná rozkoš, která prezentuje entografický výzkum v ženských věznicích. V přednášce představí specifika postavení leseb a dalších queer žen v prostředí českých věznic.

Reas
Baden Baden
Reas inovuje hudební žánr a svou nápaditostí, do detailu promyšlenou scénografií a smyslem pro hravé herectví předčí mnohá očekávání. Hrdinky*hrdinové tančí a zpívají o své vězeňské minulosti, znovu prožívají svoje příběhy a budují pro sebe prostřednictvím fantazie a představivosti novou budoucnost.


ČTVRTEK (8. 8. 2024)

Hodina queer dějepisu (cz)
Zajímá vás, jak by mohla vypadat hodina dějepisu, která neignoruje existenci LGBTQ+ lidí? To nám nastíní Ladislav Jackson (on) a Denisa Vídeňská (ona) ze Společnosti pro queer paměť. Společně zjistíme, proč je tak náročné queer dějiny rekonstruovat a seznámíme se i s konkrétními příklady queer osudů z české historie.

Trans Runaways
Baden Baden
Trans aktivistka Hanna a Kyrylo uprchli z Ukrajiny během ruské invaze na Ukrajinu a snaží se usadit v Berlíně. Sdílí svoje zkušenosti s tranzicí v domovské zemi, příběhy trans kamarádek, kterým není dovoleno z Ukrajiny odejít


PÁTEK (9. 8. 2024)

Gay dating (cz)
Aplikace Grindr je každý měsíc využívána 11 miliony mužů z celého světa, většinou za účelem sexu. Ale jde skutečně o sex? Proč může být navazování sexuálních vztahů v něčem jednodušší než navazování těch citových? V panelu budeme diskutovat o aspektech gay randění s Martinek Bískem (on) z podcastu Gay Guys a s Andreou Stašek (ona), která představí data o gay a bisexuálních mužích na online seznamkách.

Po proudu / Drifter
Baden Baden
Hannes Hirsch ve svém celovečerním debutu zkoumá kompletní přerod člověka, kterému se ztrácí záchytné body a okolí mu poskytuje neomezenou svobodu. Hledání identity je spojeno s neustálou redefinicí obrazu maskulinity a mužského gay těla vůbec.

(Tato projekce se uskuteční díky projektu Queer 24, který je výsledkem spolupráce Goethe-Institutu v České republice a Francouzského institutu v Praze. Děkujeme.)

FaLang translation system by Faboba