Hlavní porota na Mezipatrech hodnotí snímky v hlavní soutěži a uděluje Cenu pro nejlepší celovečerní hraný film.

Oksana Cherkashyna 

Oksana je ukrajinská herečka. Hrála například ve filmu Klondike, který Ukrajina vyslala jako kandidáta na Oscary v roce 2023. Za hlavní roli v tomto filmu si odnesla cenu pro nejlepší herečku z festivalu v Palm Springs nebo cenu Ukrajinské filmové akademie Zlatá Dzyga. Do polských kin brzy vstoupí další Oksanin projekt jménem People od producenta s oscarovou nominací na kontě.


Oksana Cherkashyna


Nicole Kandioler-Biet

Nicole působí na katedře Politiky médií na Vídeňské univerzitě. Zabývá se východoevropským filmem a mediálními kulturami, průnikem postsocialistických a postkoloniálních studií a historiografií queer filmu a televize. Je členkou dozorčí rady rakouských filmových festivalů v rámci BMKÖS a porotkyní distribuční společnosti sixpackfilm. Její aktuální výzkumný projekt nese název Queer Cinema Austria 1906-2026.

Nicole Kandioler Biet


Julius Ševčík

Julius je režisér a scenárista etablovaný v Česku a na Slovensku. Z MFF v Šanghaji si odnesl cenu pro nejlepšího režiséra v hlavní soutěži za vizuálně propracovaný dobový thriller Normal. Jeho dosavadně nejúspěšnějším počinem je historické drama Masaryk, které si odneslo dvanáct Zlatých lvů. Jeho zatím poslední film Skleněný pokoj o lásce dvou žen získal šest nominací na Zlatého lva. 

(GERMANY OUT)   Regisseur Julius Sevcik während der Pressekonferenz zum Film MASARYK / A PROMINENT PATIENT anlässlich der 67. Berlinale   (Photo by snapshot-photography/ullstein bild via Getty Images)

FaLang translation system by Faboba