Pražská část Mezipater sice včera skončila, ale ve čtvrtek máte ještě šanci vidět to nejlepší z celého festivalu. Doslova! Těšit se můžete na vítězný film hlavní soutěže Jumbo. Stydlivá a podivínská Jeanne žije v domácnosti se svou matkou a pracuje v nedalekém zábavním parku. V jejím zvláštním, ale vcelku klidném životě se toho moc neděje. Tedy až do chvíle, kdy se poprvé zamiluje. Ke zděšení své matky i okolí se předmětem jejího zájmu stane nová centrifuga, kterou pojmenuje Jumbo. Jak tahle neobvyklá romance může skončit? To se dozvíte ve snímku, který měl premiéru na Sundance a z Berlinale si odvezl cenu Guilde Film Preiss. V roli Jeanne zazářila úžasná Noémie Merlant, hvězda filmu Portrét dívky v plamenech (2019).

Další repete si můžete dát na posledním snímku jednoho z nejtalentovanějších režisérů své generace Xaviera Dolana. Matthias a Maxime jsou nerozluční kamarádi už od dětství. Když jsou ale během natáčení studentského filmu vyzváni, aby se políbili před kamerou, vše se náhle promění. Jaké city k sobě opravdu chovají? Léta plynou a jejich cesty se rozchází, s třicítkou na krku však musí oba shodně učinit rozhodnutí, která zásadně ovlivní jejich budoucnost. 

1 975299

V klubu Swim proběhne bohužel už opravdu poslední party pražských Mezipater. Kolektiv Future jiskří s nadšením sobě vlastním připravil oslavu života na avantgardním večírku plném flitrů a podmanivých elektronických beatů. Těšit se můžete na live vystoupení Toyoty Vangelis, Kewu + Terra, Lil Autotune a litterbin b2b Nevinnost.

FJ FB EVENT PRAHA

FaLang translation system by Faboba