Sobota a neděle patřila nejen filmům, ale i našemu doprovodnému programu. Kromě diskuzí v rámci Queering the Industry, kde jste se mohli setkat s talentovanými filmovými tvůrkyněmi a tvůrci, jsme společně oslavili festivalový víkend se vším všudy na naší největší party v klubu Planeta Za & Pluto. Mezipatra zatím ale rozhodně nekončí. Co by vás nemělo minout a na jaký film ještě vyrazit?


Film "Co po nás zbyde" si klade otázku, jak dlouho se můžeme skrývat před realitou?

Kde končí příběhy a kde začíná realita? Herec Boris se noří do nevěrné postavy  připravovaného filmu, jeho partner Jonathan zas na stránkách svého románu staví jeden tragický příběh. V ložnicích, supermarketech i zkušebnách ohmatávají oba dva realitu jako unikavý kus látky. Kam až můžete zajít, když se vám nechce čelit nepříjemné skutečnosti vztahu ve slepé uličce? Německý režisér Fabian Stumm v Praze osobně představí svůj debut, ve kterém se zhostil i jedné z hlavních rolí.

VSTUPENKY

Knochen Presse 4


"Kluci z venkova" ukážou život na francouzském maloměstě 

Gay život na venkově je v mnoha ohledech jiný než ten metropolitní. Trojice francouzských maloměst vypráví tři příběhy, které jsou toho důkazem. Do baru ve Vendeuvre-Sur-Barse přijíždí vystoupit skupina drag performerů. Výpomoc naleznou u místního páru gayů – a jeden z nich, Youcef, je skupinou nečekaně uchvácen. V městečku La Chapelle Saint-Mesmin se po bujaré noci probouzí teenager. Kontroluje telefon a vidí zprávu od kluka, který ho zve k sobě domů. Stačí si tedy obout podpatky a kráčet ke svému cíli! Závěrečná povídka se odehrává v Hermoy v domově fotografa Mathieuho, jenž pozval mladšího Jonase na focení aktů. Na místě zůstává Jonas překvapen, že nešlo o záminku k sexu. Režisér Gäel Lépingle, který je i hostem festivalu, nám klidnou a soustředěnou rukou předkládá povídkové drama o mužích, kteří jsou, obrazně i doslova, na rozcestí.

VSTUPENKY

dGdP 04


"Blue Jean" řeší morální dilema: žít ve lži, nebo jít s kůží na trh?

Randit s aktivistkou za queer práva a přitom tajit, že jste lesba? Šarmantní tělocvikářce Jean se to až dosud překvapivě dařilo. Coming outem by totiž v době vlády Margaret Thatcherové o svoji práci přišla. Dá se ale nečinně přihlížet šikaně mezi studentkami kvůli lesbické orientaci jedné z nich? Kdo jiný má koneckonců větší povinnost zasáhnout než ona? Souboj mezi vlastním svědomím a pudem zachránit si kariéru komplikuje také Jean vztah. A tak jí začíná být jasné, že takhle to dál nejde. Sonda do duše mladé ženy přináší osmdesátkovou retro estetiku a spoustu silných momentů.

VSTUPENKY

Blue Jean Official 3rd Still Graded 


Rozlučte se s Mezipatry ve velkém! 

Ve středu od 19:00 proběhne v kině Lucerna slavnostní zakončení festivalu společně s vyhlášením hlavní ceny poroty. Po něm následuje projekce dokumentu Irská královna Panti Bliss, charismatické a vtipné drag queen z Irska, která se dostala do povědomí lidí na celém světě během referenda o manželství pro všechny v roce 2015.

irska kralovna filmu

FaLang translation system by Faboba