Na rozcestích se ocitáme celý život. Někdy jsou úplně malá, třeba jako výběr dnešního outfitu nebo rozhodnutí, na co zajdeme do kina. Jindy ale dokážou od základu otřást naším světem. Právě na křižovatkách, kde chybí jasné směrovky, stojí i hrdinové*hrdinky letošních filmů. 

Když to ve vztahu přestává fungovat, má cenu držet se zuby nehty stability, nebo je lepší vydat se za dobrodružstvím do nejistoty? Jak pomoct rodičům zorientovat se na křižovatce, kde jejich dítě bojuje za přijetí kvůli své identitě? Je možné se postavit za šikanovanou studentku, a přitom kvůli coming outu neztratit, co jsme celý život budovali? A kde sebrat odvahu a sílu při skoku do neznáma? To všechno jsou rozcestí, na kterých se potkáme během 24. Mezipater.

Některá rozhodnutí ale hrají roli i mimo stříbrné plátno. Každé naše chování je volba, kterou ovlivňujeme i směřování celé společnosti. Chceme si udržet demokratické principy, nebo jít cestou nesvobodných zemí? Záleží nám na tom, aby si všichni mohli vzít své blízké, které milují? Promluvíme, když jsme svědky bezpráví, nebo zůstaneme mlčet? V době, kdy aktivismus hraje stále větší roli, si musíme vybrat stranu. Ať už jde o lidská práva, životní prostředí, nebo jakékoliv projevy diskriminace. I když už můžeme být unavení, je důležité se nevzdávat. Přejeme vám mnoho sil, abyste si zvládli zvolit správný směr – při výběru z letošního programu i na životních rozcestích.

FaLang translation system by Faboba